Inaugurada el 1981, El Sielu és la sala d'oci nocturn amb més història de Manresa. Ha acollit concerts d'artistes de renom, com Macaco, Sisa, Love of lesbian, Gossos..., i ha estat lloc de referència de la nit de la capital del Bages. La promotora manresana Rock Action Produccions passa des d'aquesta temporada a fer-se càrrec de la programació de la sala de la plaça Valldaura, propietat de Jordi Cortés, amb l'objectiu que torni a tenir protagonisme en l'oferta nocturna de la ciutat. La nova etapa del Sielu s'enceta avui amb una festa d'inauguració, tot i que per la festa major ja se'n va fer un tast per presentar el projecte.

Rock Action Produccions, que en els seus 7 anys de trajectòria ha estat vinculada entre d'altres a la sala Stroika, comença la seva proposta amb l'obertura de la sala els dijous, divendres i dissabtes amb sessions de club i un concert setmanal. La idea és anar ampliant la programació a mesura que el projecte es vagi consolidant. D'entrada, s'aposta pels dijous de cara a recuperar l'esperit festiu estudiantil que anys enrere ja havia viscut la ciutat, i potenciar-lo aprofitant l'auge universitari de Manresa. La sala obrirà aquest dia en format reduït, i durà a terme festes universitàries regularment en coordinació amb la comissió de festes de la FUB i la UPC.

El Sielu disposa de dues sales de diferent format. La sala gran, amb capacitat per a 450 persones, es destinarà als concerts. Rock Action Produccions tindrà en compte les bandes de Manresa i comarca, de cara a potenciar l'escena local, però també està oberta a portar bandes nacionals i internacionals, per fer concerts íntims i de format diferent dels que poden acollir altres sales de la ciutat, com la Stroika i Silenci. Els promotors consideren que tothom té el seu paper en l'oferta nocturna manresana. Així mateix, també destaquen que estan oberts a tot tipus d'estils, des de la música de cantautor al hip-hop, del jazz al metal, de la música d'arrel al rock. Més endavant, doncs, es podrien programar cicles de jazz els diumenges o concerts de petit format entre setmana.