Ferran d'Armengol, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria, Ignacio J. Borraz, Enric Bassegoda i Rubén Guallar (que el 10 d'octubre tornarà a Manresa per estrenar el poemari Todos los putos dias de tu vida, en el cicle Tocats al barri) són els sis autors que, avui (19 h), presentaran els relats que conformen Catalunya mítica (OrcinyPress), un recull d'onze narracions que reinterpreten mites i llegendes catalanes passades pel sedàs de la fantasia, la ciència-ficció o el terror. La presentació, a la llibreria Papers (carretera de Santpedor, 15), tindrà, també, la presència d'Hugo Camacho, editor d'OrcinyPress, un segle nascut el 2014.

L'objectiu amb el llibre, com explica l'editor en el pròleg, era comprovar com "tenim prou mitologia per estimular la imaginació dels nostres creadors". Tothom sap qui és "el comte Dràcula" però "a casa nostra hi ha gent que no coneix la llegenda del comte Estruch o que no sap per què s'ha d'anar en compte quan un es banya en un gorg al mig del bosc". Algunes d'aquestes narracions tenen com a escenaris paratges de la Catalunya central.

És el cas el relat que obre el llibre La font de l'Animeta, de Joaquim Casal i Fàbrega que recrea les aparicions a la font de l'Animeta d'Oristà; o La Corporació Pinós i el rescat de les cent donzelles de plaer, de Víctor N. Monterroso, barceloní que va viure uns mesos a Bagà i que s'ha inspirat en la Llegenda de les cent donzelles. A banda d'aquests dos autors i els sis que avui vindran a Manresa, la resta dels relats els signen Alícia Gili, MarcMartorell i Anabel Pérez.