La plaça del Centre d'Esparreguera es convertirà el dissabte 10 d'octubre en un escenari per a deu grups de música i discjòqueis emergents d'arreu de la província de Barcelona. Segons l'organització del projecte, l'SPÀRREK Territori Rítmic és un festival "per a tots els públics que encara no s'havia fet mai a la vila d'Esparreguera".

L'equip que ha pensat i ha dut a terme aquesta iniciativa no està format per màsters en gestió cultural amb una llarga experiència en organització d'esdeveniments, sinó per dos estudiants de batxillerat de l'institut El Cairat d'Esparreguera que havien d'escollir un tema per al treball de recerca.

Durant els darrers mesos, la Sheila Amézcua i el Gerard San-cho han concebut com seria el festival, n'han calculat el pressupost, han seleccionat i contractat els músics que hi actuen, han dissenyat diverses estratègies de comunicació i marxandatge per difondre'l arreu, i han buscat patrocinadors i voluntaris. Tot això, ho han fet amb un capital inicial de zero euros. Aquesta era una de les condicions que es van autoimposar abans de començar el treball de recerca.

.