ZOO, The Anti-Patiks, Pirat's Sound Sistema, Gossos, Juanra de KOP, Itaca Band, Gertrudis, Antonio el Remendao, Miquel Ramos, Miquel Gironès i Xavi Sarrià d'Obrint Pas, Laia Vehí, At Versaris & Astrio, Ebri Knight, Kòdul... Tots ells trepitjaran la sala Stroika, el diumenge 11 d'octubre, en un concert que vol ser el punt final a un cap de setmana de celebració. La Stroika, seu de la Casa de la Música de Manresa, obria portes el 21 d'octubre del 2010, ara farà cinc anys. Des de llavors, han passat per la sala 645 artistes, dels quals 206 locals; s'han fet 385 nits de concerts i han sumat més de 90.000 espectadors. Per tot plegat, els seus promotors no han volgut estalviar-se una festa d'aniversari: "és un número rodó i ens venia molt de gust celebrar-ho", explica Dani Castellano.

Per fer-ho han preparat una programació especial que uneix, d'una banda, sessió de DJ "marca de la casa" i un concert múltiple amb alguns dels artistes que han passat al llarg d'aquests cinc anys per la sala i que, com subratlla Castellano, "sempre han donat suport al projecte". No ha estat fàcil "reunir-los" a tots, diu, i, per això, el concert es farà un diumenge, el dia "en què els grups solen tenir l'agenda més buida". Des de la sala es van proposar aglutinar bandes "històriques", com els desapareguts Obrint Pas (vindran Miquel Ramos, Miquel Gironès i Xavi Sarrià), al costat de grups de creació recent com Itaca Band, i noms locals, com Gossos, Kòdul, Antonio el Remendao o Astrio que actuaran amb At Versaris. El cartell, subratlla Castellano, "no està del tot tancat". La idea és "jugar amb diferents formats" i oferir al públic "una nit especial" que inclourà actuacions conjuntes entre els diferents artistes. La banda de suport serà l'All Star Karaoke i la nit la "remataran" DJ Shakur i Plan B.

Però la celebració ja començarà divendres 9 d’octubre amb els tres DJ residents de la sala (DJ Stroikov, DJ Warsaw i DJ Shakur) als quals s’unirà «el darrer fitxatge de la Stroika: DJ Buff Bay». I, dissabte, el retorn de Benny Page, «el número 1 anglès del drum’n’bass», amb el suport de DJ Shakur i DJ Warsaw.