Un concert del cantautor Manu Guix el dissabte 10 d'octubre a dos quarts de nou del vespre a l'església vella de Gironella és l'acte inaugural de la 6a edició del cicle Culturitza't, que cada any omple d'activitats musicals el nucli antic de la vila durant els mesos de més fred. Enguany tots els concerts es faran en el mateix espai i començaran a dos quarts de nou. L'entrada als espectacles, que es pot adquirir a l'ajuntament de Gironella, costa cinc euros.

El Culturitza't ofereix un programa amb activitats molt diverses. En la segona jornada del cicle, que tindrà lloc el 7 de novembre, la cantant bagenca Celeste Alías (veu i maraques) versionarà els boleros que va popularitzar el cubà Antonio Machín amb l'acompanyament de Santi Careta (guitarra i loops, banjo i mandolina), David Soler (guitarra elèctrica i pedal steel) i Oriol Roca (bateria).

El 20 de novembre, la poesia pujarà a l'escenari del Culturitza't. El grup Els nens eutròfics, amb el poeta Josep Pedrals al capdavant, actuarà a l'església vella. Els acompanyarà el poeta, narrador i músic berguedà Tomàs Arias.

La clausura del festival serà el 12 de desembre. Per acomiadar el Culturitza't, el quartet Delikatessen, format per l'actriu gironellenca Maria Casellas, Maria Cirici, Mònica Samit i Esther Westermeyer, hi presentarà una proposta que combina teatre i cabaret.

L'alcalde de Gironella, David Font, va afirmar ahir que el cicle Culturitza't d'enguany es consolida "amb una voluntat clara: acostar els artistes del panorama català a un preu popular". El regidor de Cultura, Lluís Vall, i el dinamitzador municipal Samuel Mateos van destacar la qualitat de les propostes.