"Després d'una nit inquieta, /

de despertars i malsons, / punteja un nou dia clar i bonic... / Un cop endreçat i polit, / em disposo a caminar tot cordant-me les xiruques. / El dia és radiant, amb flaire d'herba molla. / Les gotes de la rosada esclaten amb mil i un colors". (Serenor, de Joan Soldevila. Es pot llegir a l'EmiVar's).

"Què més puc sentir, si et submergeixes dins meu i és tot el meu record... teu". (Record, de Marisa Ferraz. Es pot llegir a l'Elèctrica Soler).

Aquests són dos dels poemes que, a partir d'avui, saluden els vianants en els aparadors de dos comerços del barri de la Carretera Santpedor. "Un sol de poesia" és el títol amb què Joan Lluís Sagués, responsable de la llibreria Papers, situada en aquest vial, ha batejat aquests "aparadors poètics" (inclòs el seu establiment) que reuniran versos en 19 comerços de la zona. Són, explica, "majoritàriament de gent anònima, clients de la llibreria, i dels infants que participen al concurs de poesia infantil 'Versos llaminers'". Les dues activitats s'inclouen en el cicle Tocats de Lletra.