Miren Agur afirma que escriu sobre les seves experiències, tant si són reals com imaginàries. "Crec que els trets fonamentals de la meva poesia són la recerca de la identitat, l'escriptura des del context diari i les referències a la domesticitat, la consciència d'un cos de dona-subjecte, l'explicitació del desig sexual, la necessitat del diàleg amorós, l'atenció envers el sofriment humà i l'alternativa d'un llenguatge propi", explica Agur.

Per al recital d'aquesta nit, Agur ha fet una selecció de textos que, al seu parer, representen els temes principals que recorren la seva obra i que, alhora, són formalment variats: "hi haurà un poema narratiu, un altre de més líric, un de reflexiu, un altre de jocós...", apunta.

Segons la poeta, el panorama de la literatura basca ha canviat radicalment en els últims anys, sobretot a partir dels anys 60. "El desenvolupament econòmic i industrial, la creació de les ikastoles, la formació de l'eusquera batua i l'activisme polític contra Franco, entre altres factors, van formar una atmosfera propícia al desenvolupament de noves idees", argumenta.