Placebo, un curtmetratge creat per la directora Sílvia Gómez, de Sant Vicenç de Castellet, és un dels 20 treballs cinematogràfics seleccionats per a la quarta edició del Cinephone, un certamen nascut a Manresa fa quatre anys i l'"únic festival internacional de curtmetratges realitzats amb smartphone de temàtica general de l'estat", tal com explica el director del certamen, el manresà David Cornadó. En aquesta edició, el festival celebra l'entrega de premis a l'auditori principal del Centre de Cultura Contemporània (CCCB) de Barcelona, el 17 d'octubre a les 7 de la tarda.

Enguany, el festival ha rebut més de 600 inscripcions de curtmetratges, dels quals se n'han seleccionat 180. D'aquests, només 20 formen part de la llista de finalistes, amb treballs d'Estats Units, Canadà, Regne Unit, República Txeca, França, Azerbaidjan, Colòmbia i Espanya. I, entre aquests, el treball de la santvicentina. "És la tercera vegada que m'hi presento. L'any passat el jurat va escollir el meu curt, Lei, però no va obtenir cap premi", explica Gómez.

"Tot i que se sol millorar durant el procés de postproducció, la qualitat de la imatge d'un telèfon intel·ligent és prou bona", assegura Gómez. Segons la directora, però, encara hi ha força diferències entre gravar amb una càmera de cinema i fer-ho amb un smartphone. "Estàs limitat. Hi ha diversos complements al mercat que et poden ajudar una mica, però la majoria són molt cars", admet. A més, apunta que, "només amb el telèfon", no es poden fer molts dels efectes que s'utilitzen en el llenguatge cinematogràfic, com ara el zoom i el joc amb la profunditat de camp. Pel que fa al so, explica que es va enregistrar en l'estudi de gravació i no pas en directe.