Els U2 han fet vibrar aquest dilluns al vespre el Palau Sant Jordi en el primer dels quatre concerts que la banda irlandesa farà a Barcelona, els únics de l'estat espanyol en el marc de la gira 'The Innocence + Experience Tour'. Davant d'un públic entregat i amb les entrades pràcticament exhaurides, l'espectacle ha combinant cançons del seu darrer àlbum 'Songs of Innocence' amb temes de tots els temps com 'Vertigo', 'Elevation', 'Beautiful Day', 'With or without you' o 'One', que ha tancat l'espectacle. Durant bona part del concert el fil conductor ha estat una pantalla gegant sobre la qual s'han projectat diversos audiovisuals que en diverses ocasions han engolit els membres de la banda.

Durant el concert Bono ha saludat el Sant Jordi amb un 'Bona nit Barcelona' en català i tot seguit ha explicat en anglès que als U2 els agrada tant la capital catalana que s'hi quedaran una setmana. I és que després d'aquest dilluns, U2 tornarà al Palau Sant Jordi dimarts, divendres i dissabte. Segons l'organització, les entrades estan "pràcticament exhaurides" en tots quatre concerts, arribant gairebé al màxim aforament permès a la instal·lació esportiva, de 17.900 persones. El cantant també s'ha expressat en català quan s'ha acomiadat de l'escenari la primera vegada i abans de tornar a sortir, amb un "Sou fantàstics, sou màgics, sou genials".

L'espectacle, de més de dues hores de durada, ha començat sense música amb l'entrada de Bono per un lateral de la pista. L'irlandès ha avançat pel mig del públic fins pujar a l'escenari i aleshores ha començat a sonar 'The Miracle of Joey Ramone', la primera d'una trentena de cançons. Braços alçats i molts mòbils en mà, el públic ha estat entregat a tothora, especialment en moments àlgids com quan han tocat 'Vertigo'. En un concert sense teloners, els U2 han repassat alguns dels temes del seu darrer àlbum, 'Songs of Innocence', sense oblidar cançons de moments variats de la seva discografia com 'Streets', 'Bullet the blue sky', 'Misterious Ways', 'I will follow', 'Even better than the real thing' i 'Until the end of the world', entre altres.

El concert s'ha tenyit d'emoció en diversos moments, com quan Bono ha recordat la seva mare, difunta quan ell tenia 14 anys. Aquesta ha estat la introducció d'un dels temes més recents, 'Iris'. També quan s'han projectat les fotografies d'alguns dels desapareguts al fatídic 'Sunday Bloody Sunday' i tot seguit s'ha fet esclatar virtualment un cotxe bomba. No han faltat tampoc les dosis de càrrega política que solen caracteritzar el grup, per exemple els audiovisuals s'han fet servir per escriure-hi un missatge que reclamava "justícia" per als "oblidats" del conflicte d'Irlanda del Nord durant la cançó 'Raised by Wolves', del darrer disc. A més, Bono ha demanat en diverses ocasions la pau a Síria i ha assegurat que, si Europa no troba solució en l'acollida dels refugiats, "l'ideal d'Europa estarà acabat". També hi ha hagut un moment per reivindicar un món sense VIH, abans de tocar la versió de Paul Simon 'Mother & Child Reunion'.

Fent honor al nom de la gira, el concert s'ha estructurat al voltant de la innocència i l'experiència. L'escenari constava d'un segment rectangular en representació de la innocència -on ha començat i acabat el concert- i un espai circular en honor a l'experiència -on s'ha traslladat la banda a mig espectacle, bateria inclosa-. Un llarg passadís connectava tots dos espais i sobre el mateix hi havia la pantalla gegant. Els audiovisuals projectats a l'enorme pantalla han tingut molta presència durant l'espectacle i fins i tot en algunes els membres del grup musical han tocat i cantat immersos de les projeccions de vídeo, com si d'un videoclip es tractés.

Els mòbils han tingut un paper destacat en l'espectacle i no només per les nombroses persones del públic que han anat enregistrant el concert a bocins. Mentre tocaven 'Elevation', una espectadora que havia pujat a l'escenari ha estat l'encarregada d'enregistrar els irlandesos des d'un mòbil. Les imatges es veien en directe per la gran pantalla.

Després de Barcelona, la girà seguirà a Holanda, Alemanya, el Regne Unit, França i Irlanda. 'The innocence + Experience Tour' va començar a Vancouver, Canadà, el 14 de maig del 2015 i acabarà el proper 28 de novembre a Dublín.

Feia 6 anys que el grup de Paul David Hewson -popularment conegut per Bono- no trepitjava els escenaris de la capital catalana. L'últim cop va ser el juny del 2009, quan va obrir al Camp Nou el '360º Tour'. Anteriorment havia actuat a la capital catalana en el marc del 'Vertigo Tour' el 2005 i l''Elevation Tour' l'any 2001.