La Sala Gran del teatre Kursaal de Manresa es transformarà aquesta tarda (18 h) en un cafè de l'època de la postguerra espanyola. Aquesta és la promesa que van fer les tres actrius de la compa-nyia Divinas -Carla Móra, Irene Ruiz i Marta Móra- en la presentació de l'espectacle Paradís, que va tenir lloc ahir, a Manresa, a l'esplai d'avis de La Caixa davant d'una trentena d'usuaris.

Per convèncer el públic, les Divinas van cantar a cappella dues cançons de l'espectacle: Buen menú i Francisco Alegre,un dels pasdobles més coneguts del repertori musical torero. En la primera tornada de la cançó, un dels avis, força emocionat, va afegir-se al trio tot cantant la lletra de la cançó. Al final de la interpretació, tothom va ovacionar el conjunt; amb l'avi inclòs.

La picaresca dels artistes

Paradís conta la història d'una companyia de teatre de varietats que perd gairebé tots els seus membres durant la guerra civil. De l'elenc, només en sobreviuen dues cupletistes -la Carmeta i la Rosa, interpretades per Irene Ruiz i Marta Móra, respectivament- i dos músics -el pianista i el clarinetista, als quals s'afegeix al cap d'un temps la Purita (Carla Móra), una noia beata que no coneix el món de la nit i la faràndula. Els membres de la companyia viatgen de poble en poble i actuen en llocs miserables, i en moltes ocasions han d'utilitzar mètodes picarescos per sobreviure.