L'edifici de l'Anònima, al carrer Llussà, serà l'escenari de la representació teatral A mitja claror, del Col·lectiu dels Silencis, de Granollers. Un muntatge sobre la llum i la foscor amb la participació del públic d'una companyia que representa espectacles de teatre sensorial des de l'any 2013. L'obra la dirigeixen Nelson Jara i Lisa Marrani. La capacitat màxima és de 50 persones, cal inscripció prèvia i és una de les propostes incloses dins les Jornades Europees del Patrimoni a Manresa però que se celebren arreu aquest cap de setmana. Qui vulgui explorar l'Anònima (Companyia Anònima Manresana d'Electricitat) que es reservi el dissabte, a les 20.30 h.

Manresa s'afegeix, novament, a unes jornades que enguany es dediquen al patrimoni industrial. Així mateix i coincidint amb la celebració, aquest 2015, de l'Any Internacional de la Llum i de les Tecnologies basades en la Llum, una part del programa manresà pivotarà sobre aquests eixos. A banda de l'Anònima, s'ha programat una visita a la Fàbrica de Cal Berenguer, a Cabrianes (dissabte, 10 h); i una altra a la Central Hidroelèctrica de les Hortes, a Viladordis (diumenge, de 10 a 13 h), on es farà un itinerari circular passant pels cingles de Roca Tinyosa i els 3 salts. S'acabarà el trajecte amb un tast de vi de la DO Pla de Bages a càrrec de bagesterradevins.cat. Qui vulgui hi podrà arribar en bicicleta amb guiatge de MBici.

Les propostes artístiques es vehiculen a través del Museu Comarcal, que obrirà les seves portes. I entre les novetats, el projecte "Art-Alliberat" (dissabte i diumenge, tot el dia), quan obres d'aquest equipament ocupin els murs dels carrers del barri de Vic-Remei en el marc d'un projecte artístic amb intervencions de Susanna Ayala, Valentí Gubianas, Roser Oduber i Txema Rico. Finalment, el carrer del Balç oferirà una mostra de pergamins i documents medievals, reproduccions dels originals de l'Arxiu Comarcal del Bages, així com la possibilitat d'accedir a tot el vial que conserva l'estructura i l'ambient del segle XIV.