La bona rebuda del projecte de col·laboració entre l'Escola Municipal de Música de Berga i l'escola de primària Santa Eulàlia de la capital berguedana ha fet que el programa de música social impulsat el curs passat creixi substancialment. Enguany, aquest projecte de formar una orquestra a les aules, batejat amb el nom de Superfilharmònics, s'amplia amb dues escoles públiques de primària més de Berga i una de Gironella, i passarà dels 24 alumnes participants el curs passat a 140.

Des d'aquest mes d'octubre els alumnes de tercer o quart de primària -segons hagi determinat cada centre- de l'escola de Sant Joan i de la Valldan de Berga i de l'escola pública de Gironella se sumaran als de l'escola Santa Eulàlia que l'any passat van participar a la prova pilot del projecte, que també amplia el nombre d'alumnes participants.

El director de l'Escola Municipal de Música de Berga, Xavier Llobet, ha recordat que la iniciativa va néixer amb l'objectiu "d'acostar encara més l'escola de música a la ciutat, entesa com un servei públic". Els bons resultats del curs passat han fet que altres centres s'interessessin per la proposta, perquè ho han vist com una oportunitat per als alumnes.