La sala 1 del multicinemes Bages Centre -amb capacitat per a 300 persones- acollirà el dia 20 d'octubre, dimarts que ve, a les 20.15 h, la preestrena del darrer projecte del director manresà David Victori (1982), la minisèrie Zero, que dilluns es projectava a concurs al Festival de Sitges i que es va presentar, el setembre passat, al Festival de Venècia. La projecció l'organitzen Regió7 i Bages Centre i l'assistència es farà per mitjà d'invitacions.

Per aconseguir les invitacions heu de retallar la butlleta que trobareu a les pàgines d'aquest diari, avui a la 25. El val és per a dues persones i l'heu de canviar a les oficines d'aquest diari a Manresa (Sant Antoni Maria Claret, 32). Els subscriptors, presentant el Carnet del Club, podran recollir fins a quatre invitacions. També és possible trucar per reservar-les i recollir-les en les 24 hores següents. A la projecció de Zero se sumaran els anteriors treballs de Victori, els premiats curts Reacción (protagonitzat per Santi Millán) i La Culpa. Amb aquest darrer Victori va guanyar el primer festival internacional de YouTube al Festival de Venècia del 2012, un certamen que buscava els millors narradors del món i que tenia com a premi 500.000 dòlars (uns 400.000 euros) per rodar un treball amb producció de Ridley Scott i Michael Fassbender. El resultat ha estat aquest Zero. La preestrena del dia 20 a Manresa tindrà, a més, la presència del seu director, David Victori; de l'autor de la banda sonora dels tres treballs, el compositor manresà Miquel Coll; i dels actors de La Culpa, Carlus Fàbrega i el també manresà Cesc Gómez. En finalitzar la projecció hi haurà una sessió de preguntes oberta al públic assistent.

Un pare, un fill i la gravetat

Zero, de 28 minuts, està protagonitzat per Ryan Eggold (conegut per la sèrie de la NBC The Black List) i el nen Felix Avitia, en els papers de pare i fill. En la minisèrie, David Victori presenta una història, dividida en quatre parts, que s'emmarca en la pèrdua, de cop i volta, de la gravetat. A Zero, els dos protagonistes estan separats emocionalment i físicament el dia que la Terra perd, de manera intermitent, la gravetat. El nen deambula per la ciutat obsessionat per trobar resposta a la recent mort de la seva mare mentre el seu pare tracta de recuperar-lo en un món que s'esta col·lapsant al seu voltant.

Rodat a Los Angeles la primavera del 2013, Zero és un ambiciós projecte de ciència-ficció on Victori no defuig l'espectacularitat però la dota "d'ànima". El treball compta amb un càsting completament americà però amb un equip tècnic amb noms catalans. Començant pel compositor Miquel Coll; el director de fotografia Daniel Aranyó (Los últimos días, Regresión); la directora d'art Laia Ateca (10.000 km); i Sandra Victori (La Culpa), germana del director, interiorista i ambientadora en el film. La filmació va ser complexa perquè el 40 % de les escenes es rodaven en croma. I després de Venècia i de Sitges, i abans de l'estrena on-line, la propera pantalla gran de Zero serà Manresa.