La figura de Francesc Pujols tindrà el dia 2 de novembre una versió en còmic gràcies a la novel·la gràfica que publicarà el segell català Males herbes, amb autoria de Sebastià Roig i Toni Benages. Les extraordinàries aventures de Francesc Pujols s'afegeix a les nombro-ses propostes que en els darrers anys han reinvidicat la vida i l'obra d'un personatge singular, el filòsof i escriptor nascut el 1882 a Barcelona i que va passar bona part de la seva vida a Martorell, on va morir l'any 1962.

El joc de convertir personatges destacats de la història cultural i social en personatges de còmic és habitual, com ho proven les adaptacions al gènere de la novel·la gràfica que s'han fet de figures de la talla de Kakfa o Dalí, entre molts altres. La peculiaritat del llibre que recupera la memòria de Francesc Pujols és que el relat fuig de l'habitual narració de tall biogràfic i converteix el savi de la Torre de les Hores, el domicili particular de Martorell convertit avui en dia en seu de la fundació que té el nom de l'autor, en un aventurer.

Tal com ha avançat l'editorial, "la Catalunya de principis del segle passat era un lloc estrany, poblat per criatures tan extravagants com puguin ser-ho els poetes, els pintors cubistes, les bruixes o els marcians. En aquest entorn de progrés, rauxa i fenòmens paranormals, un savi de talent i gràcia incomparables, conegut per tots amb el nom de Francesc Pujols, resoldrà els casos més estrambòtics". Aquell qui en el seu dia va dir que arribarà el dia que els catalans anirem pel món i ho tindrem tot pagat, esdevé per obra i gràcia de la literatura i el dibuix un investigador encarregat de resoldre casos d'allò més singulars. Tal com apunten des de Males herbes, "en les seves aventures l'acompanyaran alguns amics il·lustres, com els mateixos Josep Vicenç Foix i Fages de Climent".