La iniciativa va començar ara fa un any com un experiment. La família Fornells-Uró, amants i col·leccionistes d'art, van obrir les portes del jardí de la seva casa de Pineda de Bages durant un cap de setmana per mostrar la feina d'artistes amb qui tenen bona relació.

Van estrenar-se el setembre i l'octubre passat amb Lluís Puiggròs i Joaquim Falcó, i ja van veure passar unes dues-centes persones entre dissabte i diumenge. Animats per aquesta resposta, així que va tornar a fer bo, a la primavera, ja tenien preparada una llista d'artistes locals de renom per fer-hi exposicions cada mes. La llista es clou aquest cap de setmana amb un repetidor: el bagenc Lluís Puiggròs, que ara s'ha instal·lat a Merlès.

Puiggròs exposarà en la iniciativa titulada Art al jardí just havent acabat de tancar una mostra en una galeria de Pamplona. És un artista que destaca per captar en les seves obres una perspectiva cinematogràfica. Tracta especialment temes urbans (Nova York, París, Barcelona...) en els quals barreja la seva tècnica de pintura hiperrealista amb traces de la seva actual implicació en els concursos de pintura ràpida. Ell mateix es defineix com a "impressionista urbà". A Pineda, a banda d'obra d'estudi, també hi exhibirà pintures realitzades en concursos de pintura ràpida, que mostren paisatges urbans més propers, a banda de creacions amb un toc més pop-art, com unes sabates.