Set produccions d'estrena al país, quatre dels quals internacionals (d'Austràlia, Holanda, França i una coproducció entre Àustria i Alemanya) i tres coproducions catalanes (La Xirgu, Habitaciones cerradas i Res no tornarà a ser), formaran part enguany de la secció oficial del Zoom d'Igualada, que se celebrarà del 25 al 29 de novembre. El Festival Internacional de Ficció per a Televisió, l'únic del seu gènere a l'estat espanyol, continua la seva obertura al cinema d'arreu engegada l'any passat.

- La Xirgu (Espanya, 2015), de Sílvia Quer, és una tvmovie d'època que mostra la difícil relació de Margarida Xirgu i els autors Federico García Lorca i Valle Inclán a través d'històries d'amor, desamor i llibertat. Amb Laia Marull, Fran Perea, Luis Zahera, Pere Ponce, Pau Durà, Míriam Iscla, Antonio Dechent i Marc Rodrí-guez.

- Habitaciones cerradas(Espanya, 2015), de Lluís Maria Güell, és una minisèrie de dos capítols que adapta la novel·la homònima de Care Santos. Melodrama centrat en la història dels Lax, una poderosa família burgesa de Barcelona. Amb Adriana Ugarte, Álex García, Laia Costa, Bea Segura, Ramon Madaula, Jan Cornet, Francesc Orella, Raúl Peña.

- Res no tornarà a ser com abans (Espanya, 2015), de Carol López, és l'adaptació de l'obra teatral amb el mateix nom que reflexiona sobre el món en parella. Amb Dolo Beltran, Andrés Herrera, Olalla Moreno, Andrew Tarbet.

-Peter Pan Man (Holanda, 2015), de Michiel Ten Horn, narra la història d'un etern estudiant de 32 anys, en Thijs, que visita la casa de la seva germana per fer una rentadora i coneix la Lisa, la mainadera, una noia de 16 anys. Amb Gijs Naber, Roos Wiltink, Yannick van de Velde