La història de Marie Heurtin, de Jean-Pierre Améris, donarà avui el tret de sortida a la primera Mostra de Cinema Humanisme i Religió que organitza la Fundació Cova de Sant Ignasi. La sessió inaugural, una estrena a Manresa, la promouen conjuntament Regió7, l'ACEC Bages Centre i la Fundació Cova Sant Ignasi, i es podrà veure, amb invitació, a la sala 1 del Multicinemes Bages Centre, a les 19.30 h. Les invitacions d'aquest diari per a avui ja estan exhaurides.

La pel·lícula d'Améris, que es veurà en versió original subtitulada, està inspirada en fets reals que van tenir lloc a final del segle XIX. La protagonista, la jove Marie (Ariana Revoire), sorda, muda i cega, incapaç de comunicar-se, arriba a l'asil de Larney. La germana Marguerite (Isabelle Carré) descobrirà com fer-la partícip del món. La particularitat del cicle que avui comença és que cada projecció s'acompanyarà d'una presentació i un col·loqui posterior. Avui, el ponent serà José Enrique Monterde, professor de la UB, de l'ESCAC, crític, historiador i assagista cinematogràfic.

El cicle s'allargarà fins al 19 de novembre amb cinc projeccions més, clàssics del cinema, que es podran veure a la Casa d'Exercicis Espirituals de la Cova (5 euros).