L'exemple de superació personal d'una noia cega, sorda i muda a qui cuiden i instrueixen unes monges va obrir ahir la Mostra de Cinema Humanisme i Religió de Manresa. La projecció de la pel·lícula La història de Marie Heurtin al complex multicines Bages Centre de Manresa va aplegar al voltant de dos centenars i mig d'espectadors, que van donar el tret de sortida a un certamen organitzat per la Fundació de la Cova de Sant Ignasi i continuarà fins al 19 de novembre amb cinc títols més.

"Dins el cinema religiós hi ha diferents línies temàtiques", va explicar el crític i professor univer-sitari José Enrique Monterde, que va presentar el cicle al final de la sessió inaugural. L'especialista va destacar el nivell dels llargmetratges seleccionats, qualificant-lo d'"antologia" del gènere: Ordet (1955), de Carl Theodor Dreyer (3 de novembre, en l'horari comú per a totes les sessions de les 19.30 h); Francesco, Juglar de Dios (1950), de Roberto Rossellini (dia 5); Los comulgantes (1963), d'Ingmar Bergman (dia 10); Diario de un cura de aldea (1951), de Robert Bresson (dia 12); i L'Evangeli segons Sant Mateu (1964), de Pier Paolo Pasolini (dia 19).

Després de cada sessió, que tindrà lloc a la Casa d'Exercicis Espirituals de la Cova, es farà un col·loqui amb el teòleg Peio Sán-chez, l'historiador Àngel Quintana, el director Lluís Maria Güell, l'escriptor Lluís Calderer i el teòleg Pep Marià, respectivament. Per assistir a les projeccions, obertes a tothom, es demanarà com a entrada un donatiu de 5 euros.

s