El curtmetratge Interior. Família, dels manresans Esteve Soler, David Torras i Gerard Quinto, va ser inclòs ahir en la llista de quinze títols preseleccionats en la categoria de Millor Curt de Ficció dels Premis Goya del cinema estatal, que es lliuraran el dia 6 de febrer a Madrid. La bona notícia rebuda ahir pels responsables de la cinta és una baula més en una llarga cadena de reconeixements que inclou la participació en grans festivals com Londres, Clermont-Ferrand i Sitges, entre molts d'altres, i diversos guardons com el Premi del Jurat al Concorto Festival de Piacenza (Itàlia).

Superada la primera gran tria, Interior. Família té ara catorze rivals per aconseguir una de les cinc places de finalista, el repòquer de treballs que contendiran d'aquí a tres mesos per l'estatueta. En les properes setmanes, els acadèmics emetran les seves votacions per configurar el quintet de curts nominats.

Els catorze rivals de la peça manresana són Cordelias, de Gracia Querejeta; El adiós, de Clara Roquet; El corredor, de José Luis Montesinos; El Trueno Rojo, d'Álvaro Ron; Inside The Box, de David Martín-Porras; La buena fe, de Begoña Soler Ochando; La gran invención, de Fernando Trias de Bes; Los Cárpatos, de Daniel Remón; Namnala, de Nacho Solana; Os meninos do rio, de Javier Macipe; Óscar desafinado, de Mikel Alvariño Hernández; Sara a la fuga, de Belén Funes; Somos amigos, de Carlos Solano; i Soy tan feliz, de Juan Gautier.

Interior. Família és un curt de 9 minuts basat en una escena de l'obra de teatre Contra la democràcia, d'Esteve Soler. La interpretació és a càrrec de Rosa Cadafalch, Adrià Díaz i Francesc Orella, d'actualitat pel seu paper a la sèrie Merlí.