El sector d'oci nocturn manresà està cansat de sentir a dir que 'Manresa és una ciutat grisa i trista' i s'han proposat demostrar que la famosa dita no té raó. Per això, la majoria de locals -9 dels 15 que hi ha a la ciutat- han decidit unir-se i han creat l'associació 'Manresa Nit'. L'objectiu, segons el seu president, Dídac Martínez, és crear sinergies entre els locals i esdevenir com a únic interlocutor per crear noves propostes que ajudin a captar més clients.

Martínez ha assegurat que la salut del sector és "bona", però ha reconegut que cal "traspassar fronteres" i atraure més visitants de fora de la ciutat. El sector ocupa prop de 300 treballadors i atreu unes 10.000 persones cada setmana.

'Manresa Nit' aglutina la majoria de locals d'oci nocturn de Manresa i neix amb l'objectiu de crear "un nucli dur que tingui una veu única davant de l'Ajuntament i altres organismes i entitats". El seu president, Dídac Martínez, opina que la ciutat pot captar més clients de fora de la comarca i, per això, creu que cal fer noves propostes que ajudin a aconseguir-ho.

Entre les accions a curt termini, l'associació s'ha proposat editar 5.000 guies d'oci nocturn que ajudin a localitzar els diversos establiments que existeixen a la ciutat. A més, cada membre de l'associació tindran una placa on apareixerà el logotip de 'Manresa Nit' i un codi QR que oferirà informació de tots els concerts i esdeveniments que hi ha cada dia a la ciutat.

A llarg termini, l'associació vol crear noves propostes que ajudin a atraure més clients de fora de la comarca i demostrar que la famosa dita 'Manresa és grisa i trista' no és certa. Per fer-ho, compten amb el suport del Gremi d'Hostaleria i Turisme del Bages i la Unió de Botiguers i Comerciants de Manresa. En aquest sentit, s'han proposat crear experiències i propostes que aglutinin les compres a Manresa amb l'oci nocturn.

Actualment, 'Manresa Nit' aglutina nou més de la meitat dels locals d'oci nocturn que hi ha a la ciutat, però la idea és que tots hi acabin formant part.