Oriol Pérez reivindica l'obra musical dels germans Pla

El manresà comissaria una exposició sobre tres figures del XVIII bàsiques per a la història de la música catalana, al museu de Balaguer

06.11.2015 | 07:29

El fet que no puguem saber quina cara feien Joan Baptista, Josep i Manuel Pla és una contingència històrica: Daguerre encara no havia inventat la fotografia, de fet ni tan sols havia nascut, quan els tres germans ja havien mort al llarg de la segona meitat del segle XVIII. I l'atzar ha impedit que tinguem una representació pictòrica, si és que n'hi va haver cap. Però que la vida i l'obra d'aquests tres excel·lents compositors, reconeguts a les corts europees de l'època, sigui anònima entre els catalans del XXI és un símptoma de les llacunes que encara assolen l'educació i la cultura pàtries. Per posar remei al dèficit, el Museu de la Noguera ha confiat al musicòleg manresà Oriol Pérez una exposició que s'inaugura aquest vespre a Balaguer amb la vocació de ser el punt de partida d'un estudi extens de la trajectòria dels intèrprets.
"Parlem d'un dels episodis més destacats del patrimoni musical català", explica Oriol Pérez en referència amb els tres germans Pla, els noms dels quals suma als de Domènec Terradelles, Ferran Sor i Robert Gerhard en la llista d'il·lustres de la música culta del país. "Tots comparteixen el denominador comú d'haver marxat de Catalunya per triomfar", afegeix.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema