La Sala Sant Ignasi del Centre Internacional d'Espiritualitat Ignasiana s'ha omplert en les dues sessions que ja s'hi han celebrat de la Mostra de Cinema d'Humanisme i Religió, organitzada per la Fundació Cova Sant Ignasi. La Mostra es va iniciar el dia 30 d'octubre amb La història de Marie Heurtin, de Jean-Pierre Améris, en una projecció inaugural al Bages Centre. I ja s'han fet dues projeccions més a la Cova, les corresponents a Ordet, de Carl Theodor Dreyer; i Francesco, juglar de Dios, de Roberto Rossellini. La primera va tenir Peio Sánchez, gran coneixedor del cinema religiós i del director Dreyer, que va acabar enriquint el missatge de la fe que aporta la pel·lícula amb les seves aportacions. En la segona va participar Àngel Quintana, professor d'Història i Teoria del Cinema de la Universitat de Girona. És un dels experts europeus més importants sobre l'obra del director italià i va protagonitzar un animat cinefòrum al final de la projecció.

La Mostra continua amb les tres projeccions previstes: Los comulgantes, d'Ingmar Bergman (dimarts 10 de novembre); Diario de un cura de aldea, de Robert Bresson (dijous 12 de novembre); i L'evangeli segons Sant Mateu, de Pier Paolo Pasolini (19 de novembre).

Objecte d'estudi per a la FUB

A més, la Mostra de Cinema d'Humanisme i Religió servirà per a un estudi de la Fundació Universitària del Bages per avaluar la percepció cognitiva de l'experiència estètica de l'espectador davant d'un espectacle. L'estudi, coordinat pel doctor Xavier Gironès, ja es va iniciar en un espectacle de la darrera edició de la Fira Mediterrània. Les conclusions es donaran a conèixer públicament.