Tchindas, el documental que signen el director barceloní Pablo García i el periodista manresà Marc Serena, continua recollint premis i reconeixements. Si fa una setmana s'enduia el guardó al millor documental espanyol en el Festival Internacional de Cine Documental de Guía de Isora (MiradasDoc), diumenge s'emportava els premis a la millor pel·lícula, millor direcció i premi del públic en el Festival Internacional de Cine Lèsbic, Gai, Bisexual i Transsexual de Madrid (LesGaiCineMad).

Des de la seva estrena internacional, el juliol, Tchindas ha recollit sis premis en els cinc festivals on fins ara s'ha presentat a competició: a l'Outfest, al Chicago Reeling, al MiradasDoc i al LesGaiCine. També s'ha projectat a la Seminci i, fora de competició, a l'In-Edit i a la Mostra de São Paulo. Divendres arriba als cinemes Girona de Barcelona, on inicialment es projectarà durant una setmana. Així mateix, el documental està inclòs en la primera selecció dels Goya i dels Gaudí.

A final de mes, explicava ahir Serena, el documental s'estrenarà al Festival Cine Plateau de Praia, de Cap Verd, on es va rodar durant la celebració del carnaval. I si no hi ha entrebancs de darrera hora, García i Serena viatjaran a l'illa on, el febrer del 2013, van rodar aquest llarg documental sobre la gran festa de Cap Verd, a l'illa de São Vicente, a través de la mirada de tres estimades i respectades transsexuals. Gravat a Mindelo, càmera en mà i en crioll capverdià, una llengua oral, el treball segueix els preparatius del carnaval, amb la Tchinda, l'Elvis i l'Edinha, i la banda sonora de la desapareguda i homenatjada Cesárea Évora. Presentar-lo allí és el plat fort: "i esperem fer-ho amb tothom que surt en el documental".