El 21 de febrer del 2001, el cantautor Joan Isaac va obrir, a la sala manresana El Sielu, la programació d'El Club de la Cançó. Inicialment a través de Bloc i després ja gestionada per la mateixa entitat, tretze anys després, el maig del 2014, el concert de Pep Sala tancava una primera etapa. La manca de subvencions i la progressiva davallada de públic van fer que, com explica Josep Maria Oliva, ànima del cicle, "decidíssim aturar-nos. No vam plegar, però els costos eren massa grans per continuar en aquell moment". Les ganes de tornar a reactivar el projecte i l'oferta dels responsables del Kursaal per integrar El Club de la Cançó a la seva programació ha fet que el cicle reprengui la seva activitat, ara, a la Sala Petita.

"El Kursaal ens dóna l'oportunitat de tornar, amb tota la cobertura logística i tècnica i total autonomia pel que fa a la programació", diu Oliva, que no amaga l'"agraïment" a una sala, El Sielu, on han viscut tots aquests anys i als seus responsables, "primer Ton Plans i després Jordi Cortés: El Sielu serà sempre casa nostra".

Canvia l'espai però, assegura Oliva, "res més. La filosofia i la personalitat d'El Club de la Cançó continua sent la mateixa: una aposta per la cançó i pels cantautors i per noms que no solen sortir en altres programacions. Mimar el concert, mimar l'artista i mimar el públic". El cicle engegarà l'any que ve amb tres concerts, el febrer, el març i l'abril. Una cita mensual i els dijous, com era habitual. Aquest primer tast serà una mena de prova pilot. "Si funciona bé i la gent respon, ens palntejarem fer una temporada sencera i començar-la el setembre o octubre del 2016", assegura Oliva.