Amb la intenció d'arribar a tots els públics, la programació del Toc de Música del Kursaal per al primer semestre de l'any que ve ha confegit un programa que tiba de noms coneguts, de grups del territori i que combina diferents gèneres. 17 concerts de gener a juliol.

Entre els noms propis, Manresa veurà l'esperat retorn als escenaris del músic gironí Andrià Puntí, amb el seu nou treball La Clau de Girar el Taller, després de tretze anys de relatiu silenci. Actuarà el 29 d'abril; també trepitjaran l'escenari del teatre manresà Antonio Orozco (5 de març), que repassarà la seva trajectòria; i s'estrenarà la cantant gaditana Niña Pastori (17 de gener), presentant el seu nou disc Ámame como soy.

A la nòmina dels qui tornen al teatre manresà hi ha la Companyia Elèctrica Dharma (12 de febrer), que commemora els seus 40 anys; Barcelona Gospel Messengers (19 de març), amb el llegat musical de George Harrison; i el Cor de Teatre amb Allegro, dirigit per Paco Mir. I no hi faltarà la cita amb la Francophonie 2016, que celebrarà el centenari del naixement de Piaf amb Anne Carrère (1 d'abril). La programació, però, s'obrirà amb un clàssic: el Concert de Cap d'Any, amb la Unió Musical del Bages (1 de gener); i continuarà amb un concert de rumba catalana amb Sabor de Gràcia (3 de gener).