La manresana Anna Montesinos presenta avui el llibre Criatures humanes i altres petits animals en un acte que tindrà lloc a les 19 h a l'auditori de l'Espai La Plana de la capital bagenca, amb entrada lliure. La trobada servirà per donar a conèixer un treball adreçat als infants que inclou quatre contes il·lustrats per Montse Español.

"El més important és que els nens i les nenes s'ho passin bé", explica Montesinos, que exerceix de psicòloga. Però el llibre, publicat per l'editorial Mosaics, també té la pretensió d'apropar els infants al coneixement de la natura. "Els contes estan pensats per ser explicats als que tenen de 3 a 7 anys, i perquè els de 8 a 12 els puguin llegir i s'identifiquin amb els personatges, trapelles i aventurers, i les seves situacions".

Criatures humanes i altres petits animals consta dels contes Agustí el gandul, Ramon el gelós, Raquel la tafanera i El roure i el cirerer, escrits "el primer fa catorze anys i la resta, en els tres o quatre últims". Els protagonistes dels relats són joves d'entre 5 i 16 anys creats per generar empatia en els lectors.

Nascuda el 1958 a Villanueva del Arzobispo (Jaén), Montesinos va arribar a Manresa als set anys. Al llarg de la seva carrera professional ha treballat de docent, logopeda i psicòloga. Els contes, entre els quals el quartet que compon el llibre, són un element que l'autora ha introduït sovint en el tractament dels infants per tal que desenvolupin el gust per la lectura, l'escriptura i l'observació de la natura. En la presentació d'aquest vespre, Montesinos llegirà un conte, Español farà un dibuix en directe que se sortejarà i, per finalitzar la trobada, se servirà un piscolabis amb coca de cireres.