"Tchindas", que signen el director barceloní Pablo García i el periodista manresà Marc Serena, és un dels deu documentals candidats en la VIII edició dels Premis Gaudí, la festa del cinema català, que culminarà amb una gala a Barcelona, conduïda per l'actriu Rossy de Palma, el dia 31 de gener de l'any vinent.

García i Serena van rodar el febrer del 2013 aquest llarg documental sobre la gran festa de Cap Verd, a l'illa de São Vicente, a través de la mirada de tres estimades i respectades transsexuals. Gravat a Mindelo, càmera en mà i en crioll capverdià, una llengua oral, el treball segueix els preparatius del carnaval, amb la Tchinda, l'Elvis i l'Edinha, i la banda sonora de la desapareguda i homenatjada Cesárea Évora.

Des de la seva estrena internacional, el juliol, "Tchindas" ha recollit sis premis en els cinc festivals on fins ara s'ha presentat a competició: a l'Outfest, al Chicago Reeling, al MiradasDoc i al LesGaiCine. També s'ha projectat a la Seminci i, fora de competició, a l'In-Edit i a la Mostra de São Paulo.

Tchindas competirà amb "A la puta strasse"; "A tu què et sembla?"; "Echevarriatik, Etxeberriara"; "El gran vuelo"; "Gabo"; "Game Over"; "La Granja del Pas"; "No todo es vigilia" i "Un dia vi 10.000 elefantes".