Manresa engegarà una iniciativa pionera sorgida de la xarxa de Cases de la Música -a proposta de l'entitat manresana- que vol obrir a la participació ciutadana la programació musical que es faci a la capital del Bages.

El projecte, que porta per nom "Tria qui toca", vol implicar els espectadors de la ciutat perquè, d'alguna manera, exerceixin de programadors. Com? Proposant i/o votant els grups de música dels quals vulguin veure concerts en directe a la capital del Bages. La iniciativa s'aglutinarà a través d'Internet amb la web www.triaquitoca.cat, que des d'avui ja estarà activa, i si funciona, s'espera que el 60 % de la futura programació musical de la ciutat sorgeixi de les sol·licituds del públic. La intenció és que, per a la primera remesa de grups, la plataforma estigui activa durant dos mesos. Si el projecte prospera, la idea és que s'estengui per la xarxa de Cases de la Música, amb seus a Terrassa, Girona, l'Hospitalet i Mataró.

Marc Padró, responsable d'activitats de la Casa de la Música de Manresa, i Joan Calmet, regidor de Cultura, van presentar ahir una iniciativa que, per a Padró, ofereix la possibilitat que "l'espectador se senti promotor del concert" amb la particularitat que sempre és més agraït "poder veure un grup que t'agrada, que proposes o que votes". "Tria qui toca" demanarà que l'usuari es registri a la web per proposar noms i votar. Cada usuari podrà votar una única vegada cada grup. Hi haurà una selecció, una mena de "filtre", des de la mateixa Casa de la Música a Manresa, per garantir les possibilitats de fer realitat els concerts: "proposar Lady Gaga, per exemple, no tindria sentit", avisa Padró.