Una dotzena d'espectacles donaran cos a la programació d'aquesta propera temporada al teatre Kursaal de Manresa. En total, seran una dotzena d´espectacles teatrals, entre teatre d´humor, musicals i circ, a més a més dels 5 muntatges inclosos al Toc de Teatre.

Una de les revelacions de la temporada passada amb més de 100.000 espectadors i amb el premi Max al millor actor de repartiment per Pepón Nieto, l´adaptació lliure de ´El Eunuco´ de Terenci´ realitzada per Jordi Sánchez i Pep Anton Gómez, es podrà veure al Kursaal ´el dissabte, 30 de gener´.

Pel que fa a teatre d´humor, ´el 19 de febrer Planeta Impro actuarà al Kursaal´ amb ´Impro -Horror Show´ un espectacle que busca el vessant més còmic i expectant dels suggeriments del públic´, posant a prova la capacitat dels improvisadors. ´La companyia madrilenya Yllana´ tornarà a Manresa, ´el 20 de febrer´, per celebrar els 9 anys del Kursaal, amb el seu segell personal per oferirnos el seu darrer espectacle: ´Chefs´, una divertida mirada al fascinant món de la gastronomia. Qui també tornarà a la Sala Gran del Kursaal serà David Guapo que actuarà el 26 de febrer amb el seu espectacle d´humor #quenonosfrunjanlafiesta.

Quan a teatre musical, el Kursaal en veurà dos aquesta temporada. El primer, el 13 de febrer, ´´73 raons per deixar-te´´, de Guillem Clua, i protagonitzat per Abel Folk, Mercè Martínez, Mone Teruel i Marc Pujol. El segon, ´Mouline Rouge´ a càrrec de Manresa Teatre Musical, que podrem veure el 21 de febrer.

El circ aterrarà la sala gran del Kursaal de la mà del Col·lectiu la Persiana, que ens oferirà un concert-cabaret amb acrobàcies i música en directe. Es tracta de ´Violeta´, que es podrà veure el diumenge 1 de maig. També pujarà a l´escenari del Kursaal el Mag Lari, que tornarà a Manresa el 9 i 10 d´abril per presentar el seu nou muntatge ´OZOM´, un homenatge als grans mags que han convertit l´il·lusionisme en un art admirat al llarg dels segles. Marcel Gros actuarà al Kursaal, el 14 de febrer, per celebrar els 25 anys de la seva trajectòria en solitari amb el seu nou espectacle: ´Universari´, un muntatge a peu de lletra on les lletres i vocals es transformen en elements arquitectònics per construir edificis de paraules.

´La Gent´ de Pérez&Disla, un dels espectacles més aplaudits de l´últma edició de la Fira de Teatre de Tàrrega, es podrà veure en dues sessions el 30 d´abril, en un singular muntatge que convida al públic a reunir-se dalt l´escenari per recrear la dinàmica d´una assemblea. El muntatge multidisciplinar ´Només són dones´, que reuneix al mateix escenari Míriam Iscla (teatre), Sol Picó (dansa) i Maika Makowski (música), es veurà l´11 de març en un homenatge a totes les dones lliutadores, heroïnes, condemandes al silenci de la Guerra Civil. Míriam Iscla tornarà a la Sala Gran, el 20 de maig, per interpretar ´Dona no reeducable´, un monòleg contundent de Stefano Massini sobre la periodista russa Anna Politkóvskaia, assassinada l´any 2006 per anar en contra del posicionament del govern de Putin.

Les entrades per a tots els espectacles es posaran a la venda el proper dimarts dia 15 de desembre a les taquilles del Kursaal i també per Internet.