Tortosa va acollir ahir la celebració de la 65a Nit de Santa Llúcia, la Festa de les Lletres Catalanes organitzada per Òmnium Cultural. Més d'un miler d'assistents van seguir en directe al Pavelló Firal el lliurament de premis literaris i culturals, entre els quals el 42è Joaquim Ruyra de narrativa juvenil, que es va endur l'autor olesà Santi Baró per L'efecte Calders.

El premi gran de la nit, el 56è Sant Jordi de novel·la, dotat amb 60.000 euros, va ser per al terrassenc Pep Puig per l'obra La vida sense la Sara Amat; el 57è Carles Riba de poesia, per a Víctor Obiols per Dret al miracle; el 18è Mercè Rodoreda de contes i narracions, per a Empar Moliné per Tot això ho faig perquè tinc molta por; i el 53è Josep Maria Folch i Torres de novel·les per a nois i noies, per a Francesc Puigpelat per La nena que es va convertir en mòbil. El 2n Premi Frederic Roda de textos teatrals es va atorgar ex-aequo a David Plana per Els encantats i a Josep Maria Miró per La travessia.

Finalment, el 29è Premi Internacional Joan B. Cendrós va ser per al periodista alemany Alex Rühle pel reportatge Roses, llibres i guerreres, i el 7è Premi Òmnium Cultural de Comunicació, per al programa de divulgació Quèquicom de TV3, dirigit per Jaume Vilalta.