La novia de Paula Ortiz i Nadie quiere la noche de la directora catalana Isabel Coixet són els films favorits per guanyar els Premis Goya 2016. L'Acadèmia del Cinema espanyol va anunciar ahir la llista de finalistes de la 30a edició dels Premis Goya, on han competit un total de 143 pel·lícules. Finalment, ni el curt Interior. Família, dels manresans Esteve Soler, David Torras i Gerard Quinto, ni el documental Tchindas, del manresà Marc Serena i el barceloní Pablo García han superat la preselecció.

La novia parteix amb dotze nominacions, mentre que Nadie quiere la noche ha obtingut nou nominacions. Les dues pel·lícules competiran pel Goya a la millor pel·lícula, direcció i actriu protagonista. El desconocido i Un dia perfecto han aconseguit vuit nominacions cadascuna, i A canvio de nada i Truman s'han endut sis nominacions cadascuna. Per la seva banda, la pel·lícula més taquillera de l'any, Ocho apellidos catalanes, no ha aconseguit cap nominació als Goya. Tampoc Alejandro Amenábar amb Regresión. Per contra,en l'apartat de sorpreses,Fernando Colomo ha estat nominat en la categoria de millor actor revelació per Isla bonita.

La 30a edició del Premis Goya se celebraran el proper 6 de febrer a Madrid, presentada, precisament, i per segon any consecutiu, per Dani Rovira, protagonista d'Ocho apellidos vascos i catalanes.