La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) insta el Departament d'Interior a "vetllar" que totes les festes de Cap d'Any en poliesportius, pavellons i espais que habitualment no acullen activitats recreatives musicals "compleixin estrictament amb tota la normativa vigent" i ha sol·licitat la supervisió de fins a 23 revetlles.

En un comunicat, la Fecasarm considera "una clara manifestació de competència deslleial" la celebració d'aquestes activitats en pavellons, "sobretot en aquelles zones on ja existeix una oferta important de locals d'oci establerts, amb la llicència corresponent i que paguen els impostos tot l'any".

La patronal ha posat com a exemple d'aquesta competència deslleial la festa al Nou Congost de Manresa. La Fecasarm afirma en un comunicat que com a patronal de l'hostaleria i l'oci nocturn no pot permetre que "es produeixi un perjudici" en la que és "la nit més important de l'any" per al sector i denuncia una "competència deslleial que es produeix any rere any".

La Fecasarm subratlla que pavellons, poliesportius o espais similars "no han estat dissenyats" per a aquestes activitats i alerta que "no es troben preparats" per acollir-les. La patronal destaca com "el cas més clar de competència deslleial" la festa prevista al pavelló del Nou Congost de Manresa.

Segons exposa en el comunicat, l'Ajuntament va assegurar a l'Associació de locals d'oci nocturn Manresa Nit -adherida a la Fecasarm- que no promouria cap festa al pavelló del Nou Congost, però finalment sí que se celebrarà la revetlla en aquest espai de la ciutat. Segons recull la patronal en el comunicat, aqueta decisió ha provocat l'"enuig" dels empresaris de l'associació, que, com a mostra de protesta, han retornat al consistori els distintius de qualitat que els havia atorgat.

La Fecasarm demana "protegir" les activitats que disposen de llicència i que "contribueixen durant tot l'any a divertir els habitants de la localitat". Al mateix temps, la patronal veu "intolerable" que se celebrin festes de Cap d'Any en pavellons i poliesportius quan hi ha "oferta suficient d'oci a la localitat en establiments que reuneixen tots els requisits de seguretat per als assistents". "Promocionar aquestes activitats paral·leles unides a la greu crisi existent i a la pujada de l'IVA patida pel sector ara fa tres anys posen en greu risc la supervivència de moltes activitats d'oci", conclou el comunicat.