Amb el retorn, ahir al matí, de les certificacions Q de Festa! Nits de Qualitat a l'oficina d'informació de l'Ajuntament de Manresa, l'associació de locals d'oci nocturn, Manresa Nit va simbolitzar el trencament de relacions amb el consistori pel tema de la revetlla de Cap d'Any, que es farà al Nou Congost (vegeu diari d'ahir).

Jordi Cortés (El Sielu i la Carpa del Riu); Joan Cayuela (Stroika); Christian Busquets (Silenci) i Dídac Martínez, com a president de l'associació, van decidir retornar aquests distintius, atorgats a aquests locals per l'Ajuntament i la Generalitat el passat novembre. El motiu? "La incoherència del consistori, que premia la responsabilitat social i les bones pràctiques empresarials en aquest sector però que, després, promociona iniciatives privades de fora de la ciutat en espais no concebuts expressament per a desenvolupar-hi espectacles. No té sentit i queda ben clar que aquests distintius no se'ls creuen", explicava ahir Dídac Martínez.

Manresa Nit ha decidit trencar relacions amb l'Ajuntament de Manresa: "són ells qui han de moure fitxa; nosaltres encara estem esperant que ens comuniquin, directament, que promouen una revetlla quan ens van dir, el dia 30 de novembre, que no es faria", explicaven ahir, davant de l'entrada de la casa consistorial. L'Ajuntament (vegeu diari de dimecres) encara no ha fet públic oficialment que Manresa tornarà a tenir revetlla de cap d'any tot i que així ho van confirmar a aquest diari. La festa l'organitzarà la mateixa empresa gironina que va muntar, l'agost passat, les nits 'disco' a la zona esportiva del Congost.