Ple absolut. Ni una cadira buida. Aquest era l'aspecte que presentava dissabte al vespre, dia de Sant Esteve, la Sala Polivalent de Solsona. Famílies senceres -des dels més menuts fins als més grans- van omplir l'espai, amb capacitat per a 820 persones. Amb les entrades exhaurides, el recital s'havia hagut de traslladar per poder acollir més gent i, tot i així, el nou emplaçament també va quedar petit.

I és que ningú es va voler perdre el recital dels flamants guanyadors de l'última edició del concurs de cant coral de TV3, l'Oh Happy Day. Organitzat pel Casal Popular la Fura de Solsona per celebrar els 10 anys de l'entitat, era el primer que feien després del seu pas pel programa. "És la primera vegada, de fet, que fem un concert davant de tanta gent a Catalunya. Bé, a Catalunya i a qualsevol lloc", confessava Oriol Quintana, el baríton del conjunt, que té arrels familiars a Sant Fruitós de Bages.

L'espectacle, Nadal a Casa, va portar a Solsona nadales i cançons tradicionals catalanes, amb una posada en escena austera i una interpretació totalment despullada: de principi a fi, el quartet Mèlt va cantar els temes del seu repertori totalment a capella, sense cap més instrument que les seves quatre veus. Un minimalisme que, sumat a la perfecció interpretativa i a l'expressivitat dels quatre membres del conjunt, va captivar el públic solsoní.

Eloi Fort, Magalí Sare, Ariadna Olivé i Oriol Quintana van demostrar que si hi ha una característica que els defineix, aquesta és sens dubte la capacitat que tenen per multiplicar-se damunt de l'escenari: tot i ser només quatre, la combinació dels seus timbres de veu, que empasten de manera magistral, els arranjaments de les peces que interpreten i el joc d'intensitats -amb crescendos constants- fan que sembli que a l'escenari són molts més.