Ian 'Lemmy' Kilmister, vocalista, baixista i líder de la banda de heavy metal Motörhead, ha mort aquest dilluns als 70 anys després d'haver estat diagnosticat d'una agressiva forma de càncer, segons ha informat el grup en la seva pàgina a la xarxa social Facebook.

"No hi ha una forma fàcil de dir això... el nostre gran i noble amic Lemmy ha mort avui després d'una curta batalla contra un càncer extremadament agressiu", ha indicat en el seu comunicat, agregant que va ser informat de la malaltia el 26 de desembre.

"No podem començar a mostrar la nostra commoció i tristesa, no hi ha paraules. Direm més els pròxims dies, però ara com ara, per favor, sentiu Motörhead molt alt, sentiu Hawkwind molt alt, sentiu la música de Lemmy molt alt", ha manifestat.

Alhora, ha reclamat als seguidors de la banda que "celebrin la vida com aquest encantador i increïble home ha fet", subratllant que "és exactament el que ell voldria".

'Lemmy', qui residia a la localitat estatunidenca de Los Angeles, va formar part de la banda Hawkwind abans de fundar Motörhead el 1975, grup que va arribar als seus grans èxits la dècada següent.