Dos autors manresans publicaran el mes de març les seves darrers novetats editorials. L'humorista gràfic Manel Fontdevila traurà dos llibres de la sèrie La Parejita amb el segell Debolsillo, mentre que el periodista i narrador Genís Sinca arribarà de nou a les llibreries amb la novel·la Malparits! Ambdós títols se sumen al ja anunciat nou relat de Sílvia Alcàntara, Els dies sense glòria, que significarà el retorn de l'escriptora de Puig-reig el primer pla literari.

L'Emilia i el Mauricio són una parella que al llarg de vint anys va aparèixer setmanalment en forma d'historieta a les pàgines de la revista El Jueves, gràcies a l'enginy de Manel Fontdevila. De la seva ploma en van néixer un munt de tires còmiques que reflecteixen la quotidianitat d'una relació a la qual es va sumar el petit Óscar. El 3 de març sortiran a la venda ¿Estais haciendo el amor? i ¿Y vosotros como os conocisteis?, dos títols que reprenen els trets característics del trio per aprofundir en temes com el vigor de la vida sexual després de tenir un fill i el record de la joventut i la passió.

Genís Sinca s'ha revelat els darrers anys com un escriptor polifacètic que ha iniciat una trajectòria com a novel·lista que li va fer guanyar el Premi Josep Pla de narrativa del 2013, amb l'obra Una família exemplar. A l'espera del segon lliurament del que ha de ser una trilogia, amb una família de Tortosa i una altra de Manresa com a protagonistes, Sinca reapareixerà en l'escena literària amb Malparits!, que es publicita com una "tragicomèdia explosiva". El personatge principal és Joaquim Maristany, un jove barceloní de 25 anys amb molts tics que arriba a Andorra com a mascota publicitària d'una cadena de supermercats. Fill d'un arquitecte conegut, la seva presència causa estupefacció, però la realitat és molt menys còmica del que sembla.