L'artista britànic David Bowie ha publicat aquest divendres el seu nou disc, titulat '*Blackstar', la data del qual de llançament coincideix amb el seu 69è aniversari.

El primer single d'aquest disc, també titulat 'Blackstar', es va estrenar el passat 20 de novembre i va arribar sota la forma d'un curtmetratge dirigit per Johan Renck. El segons 'single', titulat 'Lazarus', va ser publicat aquest dijous, 48 hores abans del llançament del disc.

El 2013, David Bowie va triar també el dia del seu aniversari per llançar el seu fins ara últim disc, 'The Next Day', publicat una dècada després del seu anterior treball ('Reality'), amb el qual va realitzar la seva última gira fins a l'actualitat.

El videoclip de 'Lazarus', el segon senzill de 'Blackstar' que Bowie va llançar 48 hores abans de la publicació de l'àlbum.

Es tracta del disc número 25 en la seva llarga trajectòria discogràfica, que va començar el 1970 amb la publicació del seu primer àlbum homònim i va continuar amb 'Space Oddity' (1969), 'The Man Who Sold the World' (1970), 'Hunky Dory' (1971), 'The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars' (1972) i 'Aladdin Sane' (1973).

Uns altres dels seus èxits són la coneguda com a 'Trilogia de Berlín', una sèrie d'àlbums de David Bowie gravats en col·laboració amb Brian Eno en la dècada de 1970 ('Low', 'Heroes' i 'Lodger').