Serà més tard o serà més d'hora però el teatre Conservatori de Manresa haurà d'afrontar en el futur el que ja s'intuïa: la substitució dels falsos sostres del conjunt de l'edifici, a la platea i als pisos superiors. És la primera conclusió a la qual s'ha arribat, explica Joan Calmet, regidor de Cultura, en l'informe preliminar elaborat pels tècnics després del despreniment d'un tros de fals sostre de la platea, el desembre passat.

Descartat un problema estructural en l'edifici que obligaria a tancar-lo, els tècnics han determinat que el vell teatre, explica Calmet, pateix "patologies que no són greus però que s'han de tenir en compte". I entre elles i per afrontar de manera prioritària, l'envelliment dels falsos sostres, fets de guix i de canyís, que necessiten un recanvi. Sobretot després dels dos darrers ensurts amb els despreniments, el juliol del 2014, de trossos de fals sostre del vestíbul, i, aquest desembre, de la platea. Malgrat això, subratllava ahir el regidor, els tècnics tenen l'encàrrec d'elaborar un nou informe "més complet" que determini exactament quines i com han de ser aquestes reparacions al teatre i quin serà el seu cost. Aquest nou informe hauria d'estar enllestit, segons el regidor, en un parell de mesos.

El que sí que és previst que s'arregli durant les properes setmanes ("aquesta és la idea", diu Calmet) és el forat deixat pel despreniment del tros del fals sostre a la zona de la platea que, probablement, serà substituït per plaques de guix laminat més lleugeres. Els diners, encara no quantificats, sortiran, explica Calmet, "de la partida del pressupost que destinem a obres imprevistes".