Primer va ser Joaquim Carbó i el seu detectiu Felip Marlot (2011), després la revista Gimlet (2012), l'obra d'Andrea Camilleri (2013) i la de George Simenon (2014), l'any passat les portades de les novel·les policíaques a l'Espanya de la postguerra i, en aquesta ocasió, el foto-periodisme. Per sisè cop consecutiu, el crític i professor universitari manresà Joaquim Noguero és el responsable d'una exposició de la BCNegra, el festival dedicat a la novel·la de crims que se celebrarà del 28 de gener al 6 de febrer a la capital catalana.

La mostra A primera línia. La foto, periodisme d'avantguarda s'inaugurarà el divendres 29 de gener (19 h) i estarà oberta al públic durant un parell de mesos a la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona, el mateix escenari de les propostes anteriors. L'exposició està plantejada com un homenatge a la tasca realitzada pels fotoperiodistes, responsables de la imatge de notícies i reportatge que llegeixen milers de persones i que són figures cabdals, però moltes vegades anònimes, en la transmissió d'informació a la societat. L'entrada a la mostra és lliure.

El mateix dia 29 de gener, després de l'acte d'obertura de l'exposició (19.30 h), es farà la taula rodona Els veiem però no els llegim, en homenatge als desapareguts fotoperiodistes José Couso i Paco Elvira. La trobada tindrà la presència de Javier Bauluz, Jordi Borràs, Pepe Encinas, Javier Couso i Andrea Elvira, i Joaquim Noguero serà el responsable de moderar la tertúlia.