L'Ajuntament de Solsona fa anys que col·labora econòmicament i en infraestructures amb l'Acadèmia Internacional de Música de Solsona (AIMS) i el seu festival. Amb tot, per primera vegada s'han formalitzat els acords mitjançant un conveni escrit, que es va aprovar per unanimitat en el darrer Ple, i que garanteix la continuïtat a la ciutat, almenys durant sis anys més, d'aquest projecte artístic i pedagògic nascut el 2002.

Tal com va apuntar l'alcalde, David Rodríguez, aquest pas respon al canvi de personalitat jurídica de l'AIMS, que s'ha convertit en una fundació, un salt que li permetrà "projectar-se encara més i aconseguir més recursos". Amb el conveni escrit es "garanteix l'estabilitat que la iniciativa necessita", afegeix.

Així, s'estableix que l'Ajuntament cedeix a l'Acadèmia les instal·lacions necessàries per desenvolupar el projecte, hi col·labora a través de la brigada municipal i li posa a disposició el servei de Comunicació, a més d'assumir una despesa de fins a un màxim de 28.000 euros -per fer-hi front, el consistori sol·licitarà una subvenció a la Diputació de Lleida.

Com a contrapartida, l'AIMS es compromet a continuar les iniciatives AIMS al Carrer i AIMS Social per popularitzar la música de forma gratuïta, a banda de fer un bon ús de les instal·lacions i els materials cedits.