El col·lectiu que ha recuperat les projeccions de cinema al Berguedà al Teatre Patronat de Berga continua les millores a l'equipament per atraure més espectadors i demostrar que el seu projecte continua endavant. Així ho ha explicat el president de l'associació 9,5 mm Grup Internacional Cinematogràfic, Ramon Gassó, que recorda que des de l'abril de l'any passat treballen per garantir projeccions periòdiques a Berga, després que el maig del 2013 la ciutat és quedés sense cinema.

Aquests dies, els responsables de l'equipament estan renovant el pati de butaques. Una actuació que arriba després que en els darrers mesos s'hi hagin fet altres reformes, com la substitució de la pantalla, la renovació de la cabina de projecció o millores en la sonorització de la sala.

Segons ha explicat Gassó, en les properes tres setmanes està previst que les noves butaques (de segona mà) quedin instal·lades. Aprofitant la retirada dels antics seients, també es canviarà el terra i s'hi posarà parquet, i es repassarà el sostre amb una capa de pintura ignífuga per complir més bé les normatives de seguretat.