L'edició que en farà 22 del Festival Internacional de Música Clàssica de Sant Fruitós de Bages trepitjarà el mateix espai que el va acollir entre el 1998 i el 2000, però ben poc s'assemblen el monestir de Sant Benet de Bages de fa gairebé dues dècades i el complex actual. El recinte hostatjarà el certamen els quatre dijous del proper mes de juliol després de quinze anys d'estada al Mas de Sant Iscle. L'Associació Música Clàssica, la Fundació Catalunya-la Pedrera, propietària de Món Sant Benet, i l'Ajuntament de Sant Fruitós van explicar ahir a Regió7 l'acord pel qual l'esdeveniment canvia d'escenari.

"Estem summament agraïts a la família Vilanova per haver-nos acollit tot aquest temps a Sant Iscle", va explicar la cantant i organitzadora Mireia Pintó, però "tot són etapes i el trasllat a Sant Benet ens farà guanyar dinamisme". Ni la programació ni el pressupost estan tancats, "però mantindrem el format de quatre concerts en els quatre dijous del mes de juliol, els dies 7, 14, 21 i 28". L'acord té validesa per un any prorrogable, i "la nostra intenció és que sigui per molt temps", va apuntar Xavier Bas, subdirector general de la Fundació Catalunya-la Pedrera.

El trasllat a Món Sant Benet té, al marge de l'encant de l'indret, la virtut d'oferir al festival diversos espais per ampliar el ventall de possibilitats artístiques a considerar. "A Sant Iscle hi hem estat molt bé, però, per exemple, no hi podíem dur una orquestra simfònica perquè no hi cabia", va explicar Pintó, que també ressenyava que hi ha cantants que renuncien a actuar a l'aire lliure i, per això, no tenien lloc a la programació.