A punt per a les Festes de la Llum. Si no hi ha cap entrebanc de darrera hora, la substitució del fals sostre de la platea del teatre Conservatori estarà a punt divendres que ve, 19 de febrer. Els operaris de Constructora del Cardoner hi treballen des del dia 3 de febrer per canviar 84 metres quadrats de fals sostre de tota la platea, i substituir el vell encanyissat per plaques de guix laminat més lleugeres. A final d'aquesta setmana, els operaris ja havien canviat la meitat del fals sostre. El cost de la reparació és de 27.000 euros.

Tot i que el despreniment del dia 17 de desembre només va afectar una petita part del cel ras, a tocar de l'entrada (uns sis metres de llargada per dos d'amplada), però sobre un total de 17 seients, l'Ajuntament va decidir canviar tot el fals sostre de la platea per evitar nous ensurts. Com explicava Jordi Puig, de l'empresa encarregada de la reparació, la substitució s'ha aprofitat per instal·lar cablatge de llum i de so preveient futures necessitats i s'ha constatat que la fusta no està malmesa: "correcta i sense corcs". Però a la llarga l'Ajuntament haurà d'afrontar, explicava la nova regidora de Cultura, Anna Crespo, la substitució de tots els falsos sostres de l'equipament. L'informe complet de l'estat del vell teatre Conservatori, demanat als tècnics el desembre, hauria d'estar enllestit el març.

Amb el del desembre, l'equipament ha tingut en el darrer any i mig dos ensurts pel mateix motiu: el despreniment d'una part del fals sostre, al vestíbul i a la platea.