Amb cares de felicitat, els protagonistes del projecte de música comunitària rebien ahir una llarga ovació al Teatre Municipal de Berga. El projecte de Música en comunitat va aplegar dalt de l'escenari prop de cent persones que van interpretar l'obra 5 paisatges musicals per a orquestra integrada que va emocionar el públic.

La iniciativa, capitanejada pels músics berguedans Albert Gumí i Queralt Roca, ha fet conviure musicalment els integrants de l'orquestra de l'Escola Municipal de Música de Berga, els joves alumnes del projecte Superfilharmònics de l'escola Santa Eulàlia, els músics del grup Tirabol -amb Gumí i Roca que integra persones amb diversitat funcional i que ahir tocaven a Berga per primer cop- i una quinzena d'usuaris del centre especial de treball Taller Coloma.

Després de setmanes de treball, ahir es va poder veure el resultat final d'aquest projecte que pretén dignificar el col·lectiu de les persones amb diversitat funcional. Tal com va expressar Albert Gumí, "el més important de la música és transmetre emocions" i ahir els protagonistes del concert ho van aconseguir. Tots plegats van interpretar una obra conjunta "on cadascú dóna el màxim de si mateix i on tothom és imprescindible", va dir Gumí.