David Padrós, composistor, pedagog i pianista nascut a Igualada el 1942, va morir divendres. L'Escola i el Conservatori Municipals de Música, als quals estava vinculat, han volgut homenatjar la seva memòria penjant a www.emmigualda.cat articles que li ha dedicat la premsa igualadina, el contingut del CD Vol ad Libitum i un enllaç al seu fons personal dipositat a la Biblioteca de Catalunya.

Format inicialment als Pueri Cantores, l'escolania dels Escolapis i al conservatori amb el mestre Joan Just i Jordi Torra, Padrós va traslladar-se a Barcelona, on va estudiar piano amb Jordi Albareda, i harmonia, contrapunt i composició amb Jordi Torra. Va continuar la formació a Alemanya i a Suïssa, on va iniciar una carrera plena de reconeixements, i una intensa tasca que va continuar a Barcelona quan hi va fixar la residència el 1982.

A Igualada hi va fer un concert de piano el 1975. I va deixar empremta, més tard, al professorat del Conservatori de l'Ateneu, on va aportar, com a assessor, nous corrents pedagògics. Va tornar-hi altres vegades i la relació perllongada és com a membre, des dels inicis, del jurat el premi de composició Paquita Madriguera.