Imatge 9, la fusió de la manresana Angle Editorial i la vallenca Cossetània, ha creat un nou segell editorial. Es tracta de Capital Books, que es dedicarà a la narrativa comercial destinada a tots els públics. Les novel·les El Zohar de Barcelona, de Xavier Hernàndez Cardona, Infidels a la pàtria, de Jordi Panyella, i El camí de la pesta, de Daniel Closa, són els primers llibres que s'editaran sota el nou segell, que preveu publicar uns cinc llibres cada any. Segons l'editora d'Angle i Capital Books, Rosa Rey, el nou segell cobrirà l'espai que no ocupen els altres dos de l'editorial i oferirà "bones històries i ben escrites que atrapin els lectors". El mateix nom del segell és una declaració d'intencions, reconeix Rey, amb l'objectiu ambiciós de fer un "doble joc de paraules", palesant la voluntat de crear una "capital de llibres" i la lletra capital, la majúscula.

Fins ara, Imatge 9 tenia el segell Cossetània, per a llibres sobre cuina i muntanya, i Angle Editorial, per a obres de narrativa més literària i de no ficció d'actualitat. Per a l'editora del Capital Books, els faltava un segell de narrativa "per a tots els públics, comercial", que neix sota el lema "Tornaràs a llegir. Tornaràs a gaudir".

Cinc obres cada any

El segell neix amb l'objectiu que es publiquin cinc obres cada any. Inicialment, se'n publicaran tres. Es tracta d'El Zohar de Barcelona de l'historiador Xavier Hernàndez Cardona, una novel·la històrica i d'aventures centrada en el "Zohar" durant la guerra civil a Barcelona. El protagonista, l'inspector Emili Galera, es veu abocat a una cursa perillosa per avançar-se als nazis i impedir que els poders màgics del Zohar caiguin a les seves mans. La segona és Infidels a la pàtria, de Jordi Panyella, que se centra la història en una suposada relació que mantenen el president de la Generalitat i la cap de l'oposició al Parlament de Catalunya i que un diari amenaça de fer pública el dia que el cap de l''xecutiu ha de convocar el referèndum. Tant Hernàndez Cardona com Panyella debuten en el gènere de la novel·la. La tercera de les propostes és el llibre del científic Daniel Closa, un triller mèdic que basa l'argument amb un brot de pesta que amenaça d'escampar-se per tot el món. Una filòloga i una científica busquen una solució a la pandèmia en una cura inventada en època medieval. A la tardor es publicaran dos títols més, un dels quals serà el debut en novel·la del periodista i escriptor Ferran Grau.