Només seran cinc hores, però el bany de llum que proposa la Taula de les Arts Visuals per a la festa major hivernal de Manresa promet una experiència captivadora. Després de la cita inicial de l'any passat, que va passar amb més pena que glòria per la pressa amb què es va preparar, l'activitat "Jardins de Llum" retorna al programa aquest dissabte renovada i amb la voluntat d'ocupar l'espai públic amb un conjunt d'instal·lacions artístiques de naturalesa efímera que convidaran els vianants a recórrer el nucli antic de la ciutat amb una mirada insospitada. De les 19 a les 22 h, la iniciativa de la Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central provocarà una allau sensitiva en consonància amb la història i la mitologia de l'arribada de l'aigua a la localitat al segle XIV.

Seran setze punts per tot el barri vell. Els ciutadans que vulguin gaudir de l'itinerari podran se-guir un circuit -es facilitaran tríptics a tothom qui ho demani- en el qual toparan amb una tipologia variada de creacions artístiques, des de l'escultura fins a la dansa.

En tot el recorregut hi haurà deu estructures fixes fetes amb canyes per entitats i col·lectius de Manresa i comarca, concebudes per ser alhora creacions artístiques i punts de senyalització. La seva elaboració va a càrrec de la Llibreria Papasseit -l'esfera de la qual s'ubicarà al carrer del Born-, els cercles artístics de Manresa i del Moianès (Plana de l'Om), el Centre d'Art i Sostenibilitat El Forn de la Calç (carrer de Sant Miquel), l'Escola d'Art de Manresa, les estudiants Marina Mascarella i Carme Margarit, del batxillerat artístic de l'IES Peguera de Manresa, i El Sac-Art i Creació, de Santpedor (plaça de Sant Ignasi Malalt). Hi haurà també la peça d'un grup de joves anomenat Conjunt Buit, al carrer de Sant Miquel i també una altra d'oberta a la participació dels passejants, a la mateixa via que uneix la Plana amb la plaça Major.