Òmnium Bages se sumarà avui a l'homenatge cívic a Muriel Casals, que va morir la matinada de diumenge i que s'organitza a diverses poblacions catalanes.

L'acte a Manresa, al qual s'adhereix el govern municipal de la capital del Bages i convida la resta de forces polítiques i la ciutadania a participar-hi, serà a les 18.45 a la plaça Major, durant el qual es faran cinc minuts de silenci en record de la diputada al Parlament i expresidenta d'Òmnium Cultural. Segons Òmnium, la finada "va saber encarnar com ningú l'esperit de l'independentisme cívic, inclusiu i social". Durant els cinc anys que va presidir Òmnium Cultural va participar en nombroses ocasions en actes organitzats per Òmnium Bages, a més a més de presidir la 63a edició de la Nit de Santa Llúcia, el desembre del 2013 al teatre Kursaal.

A Barcelona l'acte d'avui serà a les 19.00 al passeig dels Til·lers al Parc de la Ciutadella. L'homenatge es farà just després de l'acte institucional que organitza el Parlament de Catalunya en memòria de la diputada de Junts pel Sí. Durant l'acte d'Òmnium, diverses persones recordaran i glossaran el perfil de Casals.