Guillem Cabrera Espinach, de 12 anys i veí de Sant Salvador de Guardiola, ha superat l'audició que li han fet a la prestigiosa escola del Royal Ballet de Londres per decidir si el seu nivell de dansa és adequat per continuar al centre un segon curs. La prova, que fan a tots els alumnes, va ser dimecres 10 de febrer i els seus pares van rebre la notificació que l'havia superada aquest dimecres.

"Estan contents de com ha evolucionat, i també les notes escolars han millorat respecte del primer trimestre. El gener encara va ser molt dur, perquè a les nits encara plorava, però després els mestres li van dir que havia millorat el nivell d'anglès, de vocabulari, i que això també l'havia ajudat a entendre els problemes de matemàtiques. Tot plegat li ha comportat una pujada d'autoestima i ara és molt feliç", explica el seu pare, Germà Cabrera.

Ahir, quan els pares li van notificar la bona nova de la continuïtat a Londres, la reacció del jove ballarí va ser abraçar-se a tots, al seu germà Gerard inclòs. El Guillem és a casa aquesta setmana aprofitant una de les aturades a mig trimestre. "Sempre deia que provaria un curs i prou, però a partir del novembre ja va començar a dir que li agradava molt l'experiència, dansar 4 hores diàries, i que si havia de tornar, no es veia només ballant a estones a les tardes".