Donant les gràcies. Així va començar i acabar el concert que ahir va oferir el mediàtic cor Giovinetto al pavelló municipal de Gironella, davant d'un públic de totes les edats que els ha vist créixer setmana rere setmana al programa Oh Happy Day! i que els tenia per primer cop a casa després del seu pas pels platós de TV3.

Malgrat el fred i alguns problemes tècnics puntuals, els membres de la coral berguedana van aconseguir brillar damunt l'escenari i captivar els assistents gràcies al seu potent joc de veus, a les treballades coreografies i sobretot a la frescor que sempre els ha caracteritzat. El concert, que va anar de menys a més, no només va servir per agrair a la comarca el suport rebut durant la seva aventura televisiva, sinó que també va ser un repàs de les cançons més emblemàtiques que els van portar a esdevenir un dels grups semifinalistes del concurs Oh Happy Day!

Un cor versàtil

Tot i tenir una formació clàssica, ahir -com també durant el seu pas pel programa- els Giovinetto van deixar enrere totes les etiquetes que se'ls puguin posar demostrant una gran versatilitat. Temes com Lacrimosa, de Mozart -el primer que van cantar a TV3- o l'espectacular O Fortuna es van entrellaçar amb cançons d'estil més modern, com ara Hey soul sister (Avici), Think (Aretha Franklin), Super Trouper (ABBA) o Sugar, deMaroon Five, que el cor va interpretar a la final del concurs.

A part de les seves veus -amb especial menció per als solistes-, els berguedans van fer-se un acompanyament musical a mida amb instruments tocats per ells mateixos. Al piano de Marc Font s'hi van sumar un violí i un violoncel en el moment en què el cor va oferir una impressionant versió de Queen -Who want to live forever- que va fer emmudir tothom.